Kaj sploh je optimizacija internet strani in zakaj jo podjetja potrebujejo?

Se lahko optimizacije internetnih strani lotim sam?

Postopek izdelave spletne strani

Si za vaše spletne strani želite, da bi bile visoko uvrščene na internet iskalnikih, da bi privabile čim več parfumi online ciljnih torej dejanskih obiskovalcev, bi bile zelo dobro najdene pod številnimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverili in spremljali učinke ter rezultate optimizacije internetne strani? Optimizacija internetnih strani oziroma angleško Seo (Search Engine Optimization) je v času množičnosti internet strani in visoke konkurenčnosti ključnega pomena, saj zagotavlja dobro najdenost vaše internet strani v spletnih iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost internet strani. Nekateri se zatekajo kar k plačljivemu oglaševanju spletnih strani, vendar se na dolgi rok kot najkakovostnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletnih strani preko iskalnikov. Prednost seo optimizacije je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je internetna stran optimizirana in dobro uvrščena v spletnih iskalnikih, obisk na vaše strani dobivate kontinuirano in brezplačno. Z odločitvijo za storitve optimiziranja internet strani boste pridobili dobro in stabilno uvrstitev v iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri učinkovitih ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umestitev ključnih besed na internet strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za bralce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Optimizacija internet strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes pomeni postopek priprave internet strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čimbolje najdejo najdejo. To pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji internetnih strani določena internet stran za izbrane ključne besede v internet iskalnikih uvrsti čimbolj visoko med najdenimi spletnimi stranmi. Na dobro uvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Ker danes samo kvalitetna ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na spletnih iskalnikih Google ter Najdi.si. Učinkovita optimizacija internet strani je ključna za občutno povečanje obiskovalcev vaših internet strani. Le pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci z iskalnikov so najboljši obisk in je brezplačen. Ali veste, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Optimiziranje internet strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na internetu mnogi optimizerji ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije spletne strani. A žal je tako, da se za pravilnim postopkom optimizacija strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Slaba optimizacija spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekateri od pomembnejših dejavnikov učinkovite optimizacije: • prava izdelava spletnih strani (kodiranje), • prava izbira ključnih besed, • web design, • pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani. Tako je zelo pomembno, da je optimizacija spletnih strani opravljena kvalitetno in učinkovito. Že v postopku izdelave spletnih strani je potrebno upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu faze izdelovanja strani je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletne strani za izbrane besede in to brezplačno. Optimizacija se obravnava posamezno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj podjetja opredelijo željeni cilji. Glede na slednje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat optimizacije.

<< Domov