Kakšne spletne strani

Kvalitetne nove strani

Postopek izdelave spletne strani

Celoten postopek izdelave internetne strani ne zajema samo enega programerja. V sistem so vključeni vsi, od mojstra za css in html, komercialista, strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani, tekstopisca ter grafičnega oblikovalca. Seveda na koncu še računalniškega administratorja, ki izdelane internetne strani strokovno umesti na internet serverje. V primeru, da manjka samo eden od vseh napisanih členov v kompleksni verigi ljudi, ki se ukvarjajo z novo spletno stranjo, je končni rezultat precej vprašljiv.

Zaradi današnjega zelo hitrega tempa življenja je zelo pomembno, da bo nekomu, ki vaše spletno stran pogleda, nemudoma jasno, kaj je vaša dejavnost in kaj mu želite sporočiti. Zelo pomembno je, da ga privlačna vsebina in podoba spletnih strani prepričata v nadaljnje raziskovanje vaših spletnih podstrani. Potrebno je še posebej poudariti, da morajo biti na dobro vidnem mestu navedeni pomembni podatki in vsebine ter hitro dostopne povezave za nadaljnje raziskovanje in preprosto vzpostavitev stika z vami. Že v sami podobi spletnih strani je torej potrebno upoštevati enostavnost iskanja osnovnih in odpravo nepotrebnega klikanja, kar se bo odražalo v zadovoljstvu vaše potencialne stranke, ki se bo na vaše spletne strani rada vračala.

Oblikovanje spletnih strani

Oblikovanje spletnih strani je naslednji korak, ki sledi vašemu strinjanju z originalno grafično podobo spletnih strani. Ključen segment celotnega postopka oblikovanja internet strani je ravno postopek programiranja izvorne kode spletne strani. Z upoštevanjem najnovejših standardov W3C, XHTML in CSS ter s pomočjo naših velikih izkušenj pri izdelavi internet strani, h programiranju pristopimo celovito. Statične internet strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju spletnega brskalnika. Primerne so še posebej za predstavitev dejavnosti in storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Taka spletna predstavitev je primerna za veliko večino podjetij. Tehnika, ki se uporablja je HTML v tesni povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video in menjavanje slik. Prednosti take izdelave internet strani so v ugodni ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih spletnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo spletnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja spletne strani s strani spletnih iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalnikih, medtem ko je stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi najdenost slabša. Kot že rečeno imajo dobri CMS sistemi to že rešeno.

Izdelava internetnih strani

Izdelava spletne strani s samostojnim urejanjem vsebin strani je namenjena zlasti strankam, ki morajo sami, v vsakem trenutku, upravljati z vsebino na lastnih spletnih straneh. Ravno tako je CMS sistem idealen za spletna mesta, kjer se spremembe informacij dogajajo pogosto in se morajo te spremembe na spletu objaviti hipoma. Kvalitetna optimizacija spletnih strani je zelo pomembna za znatno povečanje števila obiskovalcev vaših internetnih strani. Zgolj skrbno določene ključne besede vam lahko ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki pridejo na vašo stran z iskalnikov so daleč najbolj dobičkonosen obisk internet strani, kot dodana vrednost, pa je ta obisk spletne strani tudi brezplačen. Že v samem postopku izdelave internetnih strani imamo v mislih razpršenost ključnih besednih zvez, ki zadevajo veše podjetje. Pri zaključku procesa izdelave pa v tesnem sodelovanju s stranko in z uporabo naših programskih ter našega znanja, naredimo še končno optimizacijo spletnih strani za posebej pomembne ključne fraze. Začetna poteza načrtovanja celotnega projekta je določitev osnovnega spletnega naslova oz. spletne domene. Ko se dogovorimo o izdelavi spletnih strani vam najprej svetujemo kako najbolje izbrati internetno domeno. S strankinim soodločanjem ter ob upoštevanju naziva vašega podjetja, področja dejavnosti s katero se vaša firma ukvarja, skupaj izberemo najprimernejši internetni naslov.

Zadnja faza celotnega procesa grafičnega oblikovanja, postavitve in optimizacije internetnih strani, je vpis spletnih strani v posebne iskalnike in imenike. Pravilna prijava izdelanih strani je všteta v strošek celotne izdelave internetnih strani. Po končanem procesu izdelave internetnih strani in po pozitivni potrditvi naročnika, da je z našo izvedbo projekta zelo zadovoljen, izdelane internetne strani čimprej prijavimo v vse najbolj obiskane domače in svetovne spletne direktorije. Spletno oglaševanje oz. spletni marketing je dokazano najboljši način promocije storitev, dejavnosti, izdelkov ali podjetja. Eden izmed glavnih razlogov je predvsem ta, da je spletno oglaševanje cenovno najugodnejše, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so tisk, televizija ali radio. Stroški spletnega oglaševanja so odvisni od mnogih parametrov, najpomembnejši pa sta 2. Prvi parameter je količnik med številom prikazov vašega spletnega oglasa in dejanskim številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi parameter pa je število tistih spletnih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš oglas in nato naredili željeno potezo (nakup, vpis podatkov, ...). Dejanski rezultati spletnega oglaševanja so zelo enostavno merljivi, kar vam dejansko omogoča hiter vpogled v učinkovitost trenutnega oglaševanja, istočasno pa vam daje možnost hitre prilagoditve nastavitev, ki takoj dajo še večjo učinkovitost internetnega oglaševanja. Kvalitetna izdelava internetne strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih internet strani. Le pravilno najdene ključne fraze vam prinesejo ciljne kupce. Obiskovalci, ki so usmerjeni na vašo spletno stran z iskalnika so zanesljivo najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, poleg tega, pa je ta obisk internet strani tudi popolnoma zastonj zaradi izrada web stranica. Predloga originalne grafične podobe, ki vam jo pošljemo v predogled, vsebuje kompletno postavitev spletne strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Grafična podoba nakazuje tudi celoten izgled vhodne strani in ostalih podstrani. Po vaši oceni predloge nove podobe internet strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo s samo izdelavo vaših strani.

<< Domov