Kakšne gume za sneg

Kvalitetne nove gume

Letna oprema za avto

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocestah in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovornjake s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko prepove promet. O omejitvi prometa mora obvestiti javnost in postaviti ustrezno prometno signalizacijo za izločanje, tam, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocestah in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avto gume morajo biti ustrezno nameščene. Najboljše, če jih namesti izkušen serviser ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo pnevmatik pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni kar visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne gume. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih gum z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske pnevmatike zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za zimsko opremo štejejo tudi letne gume na vseh 4 kolesih in ustrezne snežne verige, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Le zimske gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske gume tudi pri temperaturi pod 7 stopinj celzija dovolj mehke, da bodo zagotovile ustrezni oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Montaža zimskih in letnih pnevmatik po ugodnih cenah

Menjavanje zimskih ali letnih gum je nujno potrebna, saj tako vaš avtomobil pravilno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave pnevmatik. Tudi najbolj vrhunske znamke pnevmatik lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih gum. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in gume zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati ustrezno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi dobro centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih gum in vam svetoval najboljšo izbiro.

Zakaj kupiti kvalitetne zimske pnevmatike ali letne pnevmatike?

• Ker boste zagotovili najboljše delovanje avtomobila, • ker boste na cestah varni ne glede na razmere, • ker kvaliteto jamčijo priznane blagovne znamke, • ker boste varni pred zakonom, • ker dobre zimske ali letne gume zagotavljajo največje udobje vožnje.

Z zgodnjim nakupom zimskih pnevmatik ali letnih pnevmatik si boste zagotovili ugodne cene in najkakovostnejše blagovne znamke pnevmatik z dolgoletno garancijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj zanesljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material z leti obrabi, zato je pnevmatike potrebno zamenjati vsakih nekaj let. Letne in zimske pnevmatike se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih lastnostih, saj so namenjene uporabi v različnih vremenskih razmerah. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v cestnem prometu najpomembnejša, zato bodite pozorni, da se pri nakupu pnevmatik odločite za najboljše gume in jih menjate dvakrat letno, da boste v prometu dobro pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov